HP Omen Transcend 14
HP Omen Transcend 14 er en stærk gamer-pc i en lille indpakning.
6. maj 2024

Test: HP Omen Transcend 14 – lille men stærk gaming-pc

Test

Byggekvalitet
9/10
Ydelse
9/10
Funktioner
8/10
Overall
8.7/10

HP Omen Transcend 14 er en bærbar computer, der formår at pakke en enorm mængde kraft i et lille format. Den er udstyret med en hurtig Intel-processor og et kraftfuldt NVIDIA-grafikkort, hvilket gør den perfekt til både krævende spil og produktive opgaver.

Lynhurtig ydeevne

Uanset om du starter op, kører krævende programmer eller spiller de nyeste spil, er Omen Transcend 14 lynhurtig. Den hurtige SSD sikrer lynhurtig opstart og adgang til filer, mens den infrarøde sensor med Windows Hello-funktion gør det nemt og sikkert at logge ind med ansigtsgenkendelse.

Omen Transcend 14 starter meget hurtigt op takket være den hurtige SSD, hvor Windows er installeret. Du slipper endda for at skulle indtaste et kodeord, for der sidder en infrarød sensor ved siden af webkameraet over skærmen. Den sørger for, at du kan logge på med ansigtsgenkendelse ved hjælp af funktionen Windows Hello.

HP Omen Transcend 14 - bagsiden af den bærbare pc
Næsten hele den bagerste kant er domineret af køleriller.

Vi kørte både krævende spil og store programmer på computeren, og alt blev afviklet uden slinger i valsen. Vores benchmark-målinger viste da også flotte resultater for både processoren, grafikkortet, SSD’en og den indbyggede ram. Måleprogrammet lægger et voldsomt pres på computeren, og Omen Transcend 14’s blæsere larmede ret voldsomt under testen af den grafiske ydeevne. Det er der ikke så meget at sige til, men vi oplevede indimellem, at blæserne også satte i gang på tilsyneladende vilkårlige tidspunkter, når vi fx bare sad og læste noget på en hjemmeside.

Benchmark-resultaterne taler for sig selv:

  • Processor: Benchmark-testen viste en imponerende ydeevne fra processoren, hvilket gør Omen Transcend 14 perfekt til krævende opgaver som videoredigering og 3D-modellering.
  • Grafikkort: Grafikkortet leverede også flotte resultater, hvilket gør computeren perfekt til at spille de nyeste spil med høje indstillinger.
  • SSD: Den hurtige SSD sikrer lynhurtig opstart og adgang til filer, hvilket gør Omen Transcend 14 til en fornøjelse at bruge i det daglige.
  • RAM: Den store mængde RAM giver computeren mulighed for at håndtere flere programmer og faner samtidigt uden at bremse ned.

Et fantastisk OLED-skærm

Omen Transcend 14 er udstyret med en OLED-skærm, der leverer en uovertruffen billedkvalitet. Den høje opløsning og den skarpe kontrast giver et levende og detaljeret billede, der er perfekt til både spil og underholdning.

Skærmen er også af høj kvalitet. Den benytter OLED-teknologien, hvor der kan tændes og slukkes individuelt for hver enkelt pixel. Det giver en virkelig stærk kontrast, og i samspil med den høje opløsning munder det ud i et meget flot billede.

Tastatur med forbedringspotentiale

Tastaturet på Omen Transcend 14 er behageligt at skrive på. Tasterne er bløde og lydløse, og der er en god fornemmelse af, hvornår de er trykket helt i bund. Desværre er tasterne belyst med kraftigt LED-lys, der skinner op i ansigtet på dig i stedet for at oplyse tegnene på tasterne. Dette kan være ubehageligt i mørke omgivelser.

Når man tager i betragtning, hvor slank computeren er, så er det godt klaret at få plads til så godt et tastatur, som det der sidder i Omen Transcend 14. Tasterne er bløde at trykke ned, og selv om de næsten er lydløse, har du alligevel en god fornemmelse af, hvornår de er trykket helt i bund.

Tasterne er belyst nedefra af kraftigt LED-lys, og det er normalt en god ting. Desværre har HP truffet den noget tvivlsomme beslutning at give tasterne meget brede kanter, hvor lyset kan trænge igennem.

Resultatet er, at lyset bliver kastet lige op i ansigtet på dig i stedet for at oplyse tegnene på tasterne. Bevares, det ser flot ud, men det er altså ikke særlig praktisk.

HP kunne have løst dette problem ved at bruge en diffuser eller ved at gøre tasterne mindre transparente. Det er en skam, at de har valgt en løsning, der ser godt ud, men som ikke fungerer optimalt i praksis.

LED-tastaturet i HP Omen Transcend 14
Tastaturet er skabt af HyperX, der er et datterselskab af Hewlett Packard.

Godt udvalg af tilslutninger

På trods af den kompakte størrelse har Omen Transcend 14 et godt udvalg af tilslutninger. Der er HDMI-port, USB-C-port med strømstik, to USB-A-porte og et jackstik til høretelefoner.

Næsten hele bagkanten er dækket af store køleriller, hvor overskudsvarmen bliver blæst ud. Der er dog lige blevet plads til en HDMI-port og en USB-C-port, hvor der kan tilsluttes strøm. Det er en fornuftig løsning, der gør det nemt at tilslutte kabler fra både højre, venstre og lige bagud.

Strømmen kan også tilsluttes en USB-C-port på venstre side, og på højre side er der et par USB-A-porte. Alt i alt er det egentlig et fint udvalg af tilslutninger i så lille en computer.

Konklusion

HP Omen Transcend 14 er en fremragende bærbar computer, der tilbyder en kombination af kraft, bærbarhed og flot design. Den er perfekt til gamere, kreative professionelle og alle, der ønsker en bærbar computer, der kan klare alt. Den eneste ulempe er det ubehagelige tastaturlys, men alt i alt er Omen Transcend 14 en stærk konkurrent i markedet for bærbare computere.

Morten S

Morten er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) og San Fransisco State University. Han har skrevet om computere og IT-branchen siden 1990'erne, og han har været besat af elektronisk legetøj til hjemmet, siden han første gang spillede Asteroids på en Atari 2600.
-
Han arbejdede i mange år for computermagasinet Komputer for alle og har desuden skrevet for Computerworld og leveret stof om ny teknologi til Illustreret Videnskab, Bilmagasinet, Penge & Privatøkonomi, Ekstra Bladet, Jyllands-Posten og Børsen.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

et skilt, der viser vej til gratis wifi
Foregående artikel

Få bedre rækkevidde på dit Wi-Fi – helt gratis og uden at købe ny router

GXT 709 Luminus RGB Gaming Desk holder til headset
Næste artikel

Trust Luminus RGB Gaming Desk – et bord skabt til gamere

Seneste artikler

Kvinde løber med Google Pixel Watch 3 om armen.

TEST: Google Pixel Watch 3 – meget bedre batteritid

Den nye smartwatch introducerer en større 45 mm-størrelse, en lysere skærm, hurtigere opladning, avancerede løbedata, en forbedret Readiness Score med træningsvejledning og dybere integrationer med Google-apps. Batterilevetiden er imponerende, især for 45
Gå tiltops

Don't Miss

Computeren Razer Blade 16

Test: Razer Blade 16 – så meget bærbar computer får du for 40.000 kroner

Razer Blade 16 er en ekstemt hurtig bærbar computer, men
Kvinde arbejder på Samsung Galaxy Book4 Edge

Ny Samsung-computer med kunstig intelligens

Samsung Galaxy Book4 Edge tilpasser sig dine behov ved hjælp