PRT SCN-tasten i et tastatur med LED-lys
Du kan bruge tasten til PRT SCN til at gemme det aktuelle skærmbillede på computeren.
7. marts 2024

Sådan gemmer du et skærmbillede i Windows

Se her, hvordan du gemmer knivskarpe billeder af skærmen.

Se her, hvordan du gemmer knivskarpe billeder af skærmen.

Sådan tager du et screenshot i Windows 10: En grundig guide

At tage et screenshot, eller skærmbillede, i Windows 10 er en nyttig færdighed, der kan hjælpe dig med at gemme alt fra vigtige arbejdsdokumenter til mindeværdige billeder fra internettet. Windows 10 tilbyder flere metoder til at tage screenshots, fra simple tastaturgenveje til indbyggede værktøjer. I denne artikel vil vi dække de forskellige måder at tage et screenshot på i Windows 10, så du kan vælge den metode, der bedst passer til dine behov.

Brug af Print Screen-tasten (PrtScn)

Den nemmeste måde at tage et screenshot på i Windows 10 er ved at bruge Print Screen (PrtScn) tasten på dit tastatur. Der er flere måder at bruge denne tast på:

  1. Hele skærmen: Tryk på PrtScn for at tage et screenshot af hele skærmen. Billedet vil blive kopieret til udklipsholderen, hvorfra du kan indsætte det i et billedredigeringsprogram som Paint for at gemme det.
  2. Aktivt vindue: For at tage et screenshot af kun det aktive vindue, tryk på Alt + PrtScn. Dette vil kopiere det aktive vindue til udklipsholderen.
  3. Forsinket screenshot: Windows 10’s Udklipsholder-værktøj giver dig også mulighed for at tage forsinkede screenshots. Åbn Udklipsholder ved at søge efter det i startmenuen, vælg “Forsinkelse” og vælg, hvor mange sekunder du vil vente, før dit screenshot tages.

Brug af Snipping Tool

Snipping Tool er et andet indbygget værktøj i Windows 10, som giver mere fleksibilitet end PrtScn-tasten. Med dette værktøj kan du vælge forskellige former for screenshots, herunder et frit formet udsnit, et rektangulært udsnit, et vinduesudsnit og et fuldskærmsudsnit. Sådan bruger du Snipping Tool:

  1. Åbn Snipping Tool fra startmenuen.
  2. Vælg den type udsnit, du ønsker, fra “Mode” drop-down menuen.
  3. Klik på “Ny” og træk musen for at vælge det område, du vil tage et screenshot af.
  4. Dit screenshot åbnes i Snipping Tool, hvor du kan gemme, annotere eller dele det.

Brug af Snip & Sketch

Snip & Sketch er en nyere funktion i Windows 10, designet til at erstatte Snipping Tool. Det tilbyder lignende funktioner med tilføjelsen af nemmere deling og mere intuitive redigeringsmuligheder. For at bruge Snip & Sketch:

  1. Tryk på Windows-tasten + Shift + S for at åbne Snip & Sketch’s udsnitsværktøj.
  2. Vælg det ønskede udsnitstype fra den lille toolbar, der vises øverst på skærmen.
  3. Træk musen for at vælge det område, du ønsker at tage et screenshot af. Dit screenshot vil automatisk blive kopieret til udklipsholderen og en notifikation vil vise sig.
  4. Klik på notifikationen for at åbne og redigere dit screenshot i Snip & Sketch appen.

Yderligere metoder

Ud over de ovennævnte metoder, kan du også bruge spilbjælken i Windows 10 til at tage screenshots af spil ved at trykke på Windows-tasten + G for at åbne spilbjælken og derefter klikke på kameraikonet eller bruge genvejen Windows-tasten + Alt + PrtScn.

Konklusion

Windows 10 tilbyder flere forskellige måder at tage screenshots på, fra enkle tastaturgenveje til kraftfulde indbyggede værktøjer. Uanset om du har brug for at fange et helt skærmbillede, et specifikt vindue, eller lave et tilpasset udsnit, giver Windows 10 dig væ

rktøjerne til at gøre det nemt. Ved at mestre disse metoder, vil du være i stand til hurtigt og effektivt at gemme, dele og arbejde med skærmbilleder.

Morten S

Morten er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) og San Fransisco State University. Han har skrevet om computere og IT-branchen siden 1990'erne, og han har været besat af elektronisk legetøj til hjemmet, siden han første gang spillede Asteroids på en Atari 2600.
-
Han arbejdede i mange år for computermagasinet Komputer for alle og har desuden skrevet for Computerworld og leveret stof om ny teknologi til Illustreret Videnskab, Bilmagasinet, Penge & Privatøkonomi, Ekstra Bladet, Jyllands-Posten og Børsen.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

ASUS ROG Rapture GT-BE98 hurtig trådløs Wi-Fi 7 router
Foregående artikel

Hvad er Wi-Fi 7?

Navimow i105
Næste artikel

Robotplæneklipper uden ledninger

Seneste artikler

Kvinde løber med Google Pixel Watch 3 om armen.

TEST: Google Pixel Watch 3 – meget bedre batteritid

Den nye smartwatch introducerer en større 45 mm-størrelse, en lysere skærm, hurtigere opladning, avancerede løbedata, en forbedret Readiness Score med træningsvejledning og dybere integrationer med Google-apps. Batterilevetiden er imponerende, især for 45
Gå tiltops

Don't Miss

AOC U27B3AF

Skærmpanel: Hvad er fordele og ulemper ved OLED, IPS og de andre teknologier?

Når du skal vælge en ny skærm til din computer,
Computeren Razer Blade 16

Test: Razer Blade 16 – så meget bærbar computer får du for 40.000 kroner

Razer Blade 16 er en ekstemt hurtig bærbar computer, men