24. september 2024

TEST: Lynhurtig telefon med bagside i bambus

Motorola Edge 50 Ultra
Edge 50 Ultra har en bagside i bambus, der nærmest gør telefonen til en modeaccessory.

Test

Brugervenlighed
9/10
Ydelse
9/10
Funktioner
9/10
Overall
9.0/10
Motorola Edge 50 Ultra er en imponerende smartphone med et unikt bambusdesign, et kraftfuldt kamera og en række smarte funktioner.

Motorola har tydeligvis gjort en ekstra indsats med designet på sin nye Edge 50 Ultra, og det kan mærkes med det samme, når man holder telefonen i hånden. Ved første øjekast kunne man tro, at bagsiden var lavet af plast, der imiterede lyst træ, men det viser sig, at materialet faktisk er ægte bambus. Valget af materiale giver ikke kun telefonen et unikt og naturligt udseende, men også en behagelig tekstur. Telefonen er desuden mere skridsikker end de almindelige smartphones, der typisk er fremstillet med glas eller aluminium.

Bambus, som er en græsart, har en overfladestruktur, der minder meget om træ, hvilket giver bagsiden et visuelt indbydende udseende. Det er næsten så æstetisk tiltalende, at man får lyst til at lægge telefonen med bagsiden opad, så man kan nyde designet, når man ikke bruger den.

+ Læs også: Brug Androids Find min enhed til at finde dine ting.

Skærmen på Edge 50 Ultra er designet med buede kanter, der strækker sig rundt om begge sider af telefonen, hvilket skaber et moderne og strømlinet udseende. Den buede skærm ser uden tvivl elegant ud, men der er også en praktisk udfordring ved den. Under brug bemærkede vi flere gange, at vores fingre uforvarende kom til at aktivere ting på skærmen, fordi de gled for langt ud over kanten. Det kræver derfor lidt tilvænning for at undgå utilsigtede tryk, når man bruger telefonen. En ekstra lille detalje, der forbedrer brugeroplevelsen, er det diskrete kantlys, der oplyser skærmens kanter ved nye notifikationer.

Motorola har også tilpasset Android-systemet på en måde, der gør softwaren både brugervenlig og effektiv. Navigering i systemets forskellige funktioner er intuitivt, og Motorolas egne tilføjelser er praktiske og velfungerende. En af de smarte funktioner, vi særligt satte pris på, er muligheden for at tænde lommelygten, når skærmen er slukket, blot ved at ryste telefonen.

Derudover er app’en Moto en nyttig assistent, der guider dig gennem opsætningen af telefonen og giver hurtig adgang til de mest brugte indstillinger, så du nemt kan tilpasse din telefon efter behov.

Motorola Edge 50 Ultra
Edge 50 Ultra er udstyret med et virkelig godt kamera.

Når det kommer til ydeevnen, er Edge 50 Ultra lige så hurtig, som man forventer af en smartphone i denne prisklasse. Alle apps åbner og kører uden nogen form for forsinkelser, og funktioner som ansigtsgenkendelse fungerer lynhurtigt. Telefonen registrerer dit ansigt med det samme, du løfter den, så der er ingen ventetid, før du er klar til at bruge den.

Kameraet er også imponerende og leverer billeder i høj kvalitet. Som standard er farverne dog lidt overmættede for vores smag, men dette kan nemt justeres i kameraindstillingerne, hvis man foretrækker mere naturlige farvetoner. Under vores test, hvor vi optog videoer af en løbende hund på stranden, viste kameraet sin styrke ved effektivt at kompensere for rystelser. Resultatet var rolige og skarpe optagelser, selvom motivet bevægede sig hurtigt og uforudsigeligt.

Læs også: Skal jeg bruge en sikkerheds-app på min telefon?

En anden fordel ved Edge 50 Ultra er, at Motorola har valgt at inkludere en 125 watt hurtiglader i pakken. Det er efterhånden sjældent, at der følger en oplader med, når man køber en ny smartphone, men Motorola har valgt at gå imod den tendens. Med hurtigladeren kan telefonen oplades fra næsten tom til fuld på kun omkring 25 minutter.

Alt i alt er Motorola Edge 50 Ultra en veludført smartphone med et unikt design, solid ydeevne og flere praktiske funktioner, der gør den til et attraktivt valg for dem, der ønsker en kombination af æstetik og funktionalitet.

Morten S

Morten er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) og San Fransisco State University. Han har skrevet om computere og IT-branchen siden 1990'erne, og han har været besat af elektronisk legetøj til hjemmet, siden han første gang spillede Asteroids på en Atari 2600.
-
Han arbejdede i mange år for computermagasinet Komputer for alle og har desuden skrevet for Computerworld og leveret stof om ny teknologi til Illustreret Videnskab, Bilmagasinet, Penge & Privatøkonomi, Ekstra Bladet, Jyllands-Posten og Børsen.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Fnatic e-sport hold
Foregående artikel

Sony INZONE: 480Hz OLED-skærm til konkurrencepræget gaming

AOC U27B3AF
Næste artikel

Skærmpanel: Hvad er fordele og ulemper ved OLED, IPS og de andre teknologier?

Seneste artikler

Kvinde løber med Google Pixel Watch 3 om armen.

TEST: Google Pixel Watch 3 – meget bedre batteritid

Den nye smartwatch introducerer en større 45 mm-størrelse, en lysere skærm, hurtigere opladning, avancerede løbedata, en forbedret Readiness Score med træningsvejledning og dybere integrationer med Google-apps. Batterilevetiden er imponerende, især for 45
Motorolas klaptelefon Razr 50 Ultra

Motorola Razr-klaptelefoner med ekstra skærm

Motorola har med lanceringen af Android-telefonerne Razr 50 Ultra og Razr 50 genoplivet sine ikoniske flip-telefoner. Begge modeller byder på en række innovative funktioner, der kombinerer retro-æstetik med moderne teknologi. Begge medlemmer
Gå tiltops